Het programma Geen Glad Gesprek (GGG) combineert met rimpelloos plezier ouderwetse journalistiek met digitale mediatechnieken. Centraal staat het interview met de hoofdgast. Deze spreekt met Anne Salomons over uitvallen en opvliegers; van klein ongemak tot grote ergernis.

Doelbedrag: € 3000,-


Winnaar eerste GGG loterij nog niet bekend

GGG wil bekende en roemruchte gasten van een andere kant belichten dan de luisteraars en kijkers doorgaans krijgen voorgeschoteld. Het wisselt frontale spotlights op de gast af met onverwacht vriendelijk strijklicht, een fel tegenlicht met keiharde contouren of zelfs omfloerst kaarslicht. Al naar gelang het bij voorbaat onbestendige humeur van de gast of de interviewer. Eigenlijk net als het Nederlandse weer: veranderlijk en wisselvallig.

Voorts is GGG gelardeerd met muzikale invallen, elementen van hoorspel, animatie, een fotocollage of een videoclipje.

Team
Het GGG team bestaat uit twee journalisten en een radiotechnicus te weten: John Betzema (opname- en montagetechniek), Anne Salomons (interview en research) en Monique Doppert (productie en research).

De duur van het radioprogramma is variabel, gemiddeld 35 minuten per uitzending. Om te experimenteren zijn drie testopnamen gemaakt. Deze afleveringen – met Maarten Spanjer, Nelly Frijda en misdaadjournalist Eric Slot (over de Nederlandse Cocaïne Fabriek) - zijn te beluisteren en te downloaden vanaf de website geengladgesprek.nl

Daklozenmagazine Z publiceert de geschreven versie van het interview. Tevens werken we samen met Ons Amsterdam.

Doelgroep
Nieuwsgierige luisteraars, die zich durven te laten verrassen. Mensen die zijn uitgekeken en uitgeluisterd op het eendimensionale radio- en tv aanbod met zijn voorspelbare formats. Eigenwijze luisteraars die zelf bepalen wanneer ze een aflevering beluisteren vanaf hun mobiele telefoon, tablet of computer. Betrokken luisteraars die willen reageren en meedoen aan de discussie. De opnamen vinden plaats in een Amsterdams café zodat het eenvoudig is deze bij te wonen.

Geen Glad Gesprek werkt vanuit een eigen stijl met veel ruimte voor oprechte nieuwsgierigheid zonder zichzelf al te serieus te nemen. Een dergelijk programma bestaat momenteel niet. In GGG spreken gast en interviewster elkaar vrijuit, zonder een dwangbuis van de tijd of strak format. Onze helden zijn Ischa Meijer, Adriaan van Dis en Theo van Gogh. Ach, als we aan dat niveau zouden mogen tippen…..

Op de agenda voor de vier pilot afleveringen staan: Sylvia Witteman, Maarten van Rossem, Sonja Barend en Bob Fosko. Andere gasten op ons wensenlijstje zijn o.a. Wim T. Schippers en Margriet van der Linden.

De opname vindt plaats in de namiddag in een café naar keuze van de hoofdgast - niet al te luidruchtig en zonder achtergrondmuziek. Het cafe als een publieke huiskamer waar stamgasten en GGG publiek vragen stellen en/of zich in het gesprek kunnen mengen. Het gesprek duurt een tot anderhalf uur.

Het draaiboek
Aflevering 1 Sylvia Witteman: deadline 1 juni
April: voorbereiden (research, uitnodigen, locatie & presentie etc regelen)
Laatste week van april: opname
Mei: aanvullende opnamen + monteren

Aflevering 2 Maarten van Rossem: deadline 1 augustus
Juni: voorbereiden (research, uitnodigen, locatie & presentie etc)
Laatste week van juni: opname
Juli: aanvullende opnamen + monteren

Aflevering 3 Sonja Barend: deadline 1 oktober
Augustus: voorbereiden (research, uitnodigen, locatie & presentie etc)
Laatste week van augustus: opname
September: aanvullende opnamen + monteren

Aflevering 4 Bob Fosko: deadline 1 december
Oktober: voorbereiden (research, uitnodigen, locatie & presentie etc)
Laatste week van oktober: opname
November: aanvullende opnamen + monteren

Meer informatie over de makers vind je hier:

  • Anne Salomons, zelfstandig journalist oa Wegener Pers, Z-magazine en Checkpoint.
  • John Betzema, zelfstandige, voorheen geluidtechnicus NOB, Hilversum.